Wie is de mol? namen top 10


Wie is de Mol 2020 is momenteel in volle vaart aan de gang in China. Ben jij een echte Molloot die elke aflevering uitpluist naar hints en tips? Ben jij zo’n fan van Wie is de mol? dat jij misschien je kindje wel gaat vernoemen naar een oud-mol? Lees dan deze Wie is de mol? namen top 10 en geef jouw kindje de naam van jouw favoriete mol!

1. Jan

Wie anders dan Jan Versteegh kan deze lijst aanvoeren? De mol uit 2018 die bijna iedereen om de tuin wist te leiden, behalve winnaar Ruben Hein. Dit spectaculaire seizoen vond plaats in Georgië en was het laatste seizoen met Art Rooijakkers als presentator.

2. Kees

In 2013 was het de beurt aan Kees Tol om de opdrachten van kandidaten te saboteren. Uiteindelijk was Paulien Cornelisse degene die de meeste vragen juist had beantwoord om Kees in Zuid-Afrika te ontmaskeren.


De leader van WIDM is geleend van het nummer ‘Oratio’ van Ugo Farell. Luister vanaf 0:56.

3. Yvon

Yvon Jaspers was de eerste mol in de #WIDM serie waar bekende Nederlanders aan meededen. Dit seizoen speelde zich af in Australië en Indonesië en werd voor de laatste keer door Angela Groothuizen gepresenteerd. Uiteindelijk werd MarcMarie de winnaar van het vijfde seizoen uit 2005.

4. Thomas

In het Amerikaanse Oregon bleek het de Vlaming Thomas Cammaert te zijn die als mol de groep te slim af was. In dit zeventiende seizoen (uit 2017) was het Sanne Wallis de Vries die geen last van tunnelvisie had en uiteindelijk als winnaar de pot van ruim €24.000 in ontvangst mocht nemen.


De muziek die tijdens het terugblik gebruikt wordt, is de track ‘Spiderbots’, uit de film I, Robot.

5. Patrick

In 2011 was Patrick Stoof degene die met zijn molacties de groep continu probeerde tegen te werken. Het was Art Rooijakkers die hem bovenaan in zijn mollenboekje had staan en zo het elfde seizoen wist te winnen. Dit seizoen werd voor de laatste keer gepresenteerd door Pieter Jan Hagens; het volgende seizoen zou Art Rooijakkers zelf de presentator worden.

6. Klaas

De Dominicaanse Republiek werd in 2016 aangedaan. Hier was Klaas van Kruistum de gevreesde mol. Klaas werd uiteindelijk ontmaskerd door Tim Hofman. Dit seizoen maakten we ook kennis met het woord etherdiscipline. Dit begrip is door oud-politieagente Ellie Lust geïntroduceerd. Ondanks alle hints en tips viel zij uiteindelijk in aflevering vier af.

7. Dennis

Dennis Weening wist in 2008 als mol in Mexico weer flink veel geld uit de pot te spelen. Edo Brunner had echter zijn molboekje niet versleten met het opschrijven van overbodige aanwijzingen en won uiteindelijk zo’n €20.000 dit seizoen.


De afscheidsmuziek waarbij kandidaten worden uitgezwaaid, is de track ‘New York City’ uit de film ‘The Bone Collector’.

8. Margriet

Moltalk presentatrice Margriet van der Linden was in het vijftiende seizoen de mol in het warme Sri Lanka. Zij kon haar mollestreken niet voor huidig WIDM presentator Rik van de Westelaken niet genoeg verbergen. Hij won dit seizoen €10.500, de laagste pot ooit..!

9. Susan

Susan Visser was de mol in het veertiende seizoen van WIDM (2014). Het was Sofie van der Enk die haar wist te ontmaskeren. Dit seizoen begon in Hong Kong en verplaatste zich later naar de Filipijnen.

10. Kim

In het tiende seizoen, dat zich afspeelde in Japan, bleek Kim Pieters de mol te zijn. Frits Sissing was degene die het doen en laten van de mol in de smiezen had; hij won dit seizoen.

Wist je dat in 2018 de eerste WIDM baby is geboren? Airen Mylene en Taeke Taekema, die elkaar tijdens de opnames van het zestiende seizoen van WIDM leerden kennen, kregen samen een zoontje. Benieuwd welke BN’ers vorig jaar nog meer een kindje kregen? Je leest het hier!

Wie is de Mol? 2019

Het negentiende seizoen van WIDM is inmiddels afgelopen. Het was ook het eerste seizoen met oud-winnaar Rik van de Westelaken als presentator. In Colombia streden negen kandidaten en één mol om de pot met geld. In de finale van het spel zaten Niels ‘Nielson’ Littooij, Sarah Chronis en Merel Westrik. De ontknoping werd op 9 maart 2019 live uitgezonden vanuit het Vondelparkpaviljoen VondelCS in het Vondelpark in Amsterdam. En zoals altijd gold: trust nobody!

Nog meer weten? Check de officiële site: https://wieisdemol.avrotros.nl/