Top 10 Nederlandstalige liedjes met een jongensnaam


Liedjes met naam, wij zijn er dól op! Er gaan veel liedjes over de liefde, maar ook voornamen komen geregeld voor als onderwerp van een nummer. Daarom hebben we speciaal een Top 10 gemaakt met Nederlandstalige liedjes met een jongensnaam in de titel.

1. Sammy

Plaats één is natuurlijk gereserveerd voor Ramses Shaffy met Sammy (1966). Hoewel de naam Sam tegenwoordig populairder is dan Sammy, blijft dit natuurlijk een prachtig lied.

2. Henk

Eén van de mooiste (en ook oudste) nummers van Acda & de Munnik: Henk (1997). Dit nummer werd geen single, maar verscheen op hun eerste album.

3. Koos

Koos Werkeloos (1983) van Het Klein Orkest, de band van frontman Harrie Jekkers. Hoewel dit nummer maar een paar weken in de Top 40 stond, is Koos Werkeloos wel een ingeburgerd begrip geworden in Nederland.

Bestaat er geen liedje met jouw naam erin? Dan maken wij hem gewoon voor je!Bestaat er geen liedje met jouw naam erin? Dan maken wij hem gewoon voor je!

4. Guus

Guus (kom naar huus) is een nummer één hit uit 1975 van Alexander Curly. In 1975 en 1976 werden allebei dubbel zoveel Guusjes geboren als in 1974.

5. Harry

Het bekendste liedje met de naam Harry is natuurlijk van Harry de Hengst! Wist je trouwens dat een hele jonge Waylon dit nummer in 1995 heeft ingezongen voor Carlo en Irene in Telekids? Wat een kanjer!

6. Lenny

Vooruit, nog een Acda & de Munnik dan, gewoon omdat het kan. Uit 2002 alweer stamt Ren Lenny ren, de single kwam tot plaats 17 in de Top 40.

7. Jan

Op deze lijst mag Jan natuurlijk niet ontbreken! In 1993 zong Willeke Alberti een liedje over haar Ome Jan, met wiens geld ze graag op vakantie ging.

8. Johnny

Van Willeke is het een kleine stap naar Johnny. Tante Leen zong in 1956 haar grootste hit Oh Johnny, welke de nummer 1 positie behaalde in de Top 40. Dit lied was opgedragen aan Johnny Jordaan.

9. Jimmy

Hoe sterk is de eenzame fietser? Boudewijn de Groot zong Jimmy in 1973 voor zijn zoon Jim.

10. Willem(pie)

We sluiten de lijst van Nederlandstalige liedjes met een jongensnaam af met Willempie, een carnavalsnummer van André van Duin uit 1976.

Deze lijst is geïnspireerd op deze lijst liedjes.