Tips voor het kiezen van een naam


Soms weet je al heel lang welke naam je je kindje wilt geven. En soms komt een naam spontaan opzetten. Toch is het verstandig om deze checklist met tips voor het kiezen van een naam nog even na te lopen. Dat voorkomt verrassingen waar je misschien niet op zit te wachten. Graag gedaan! 😉

1. Google Translate

Google Translate de naam voordat je naar de ambtenaar gaat. Je zal niet de eerste zijn die achteraf voor een verrassing komt te staan. Type de voornaam in en zet de taal bijvoorbeeld op Turks, Sloveens of Esperanto. Vertaal dan de naam naar het Nederlands en kijk of je nog steeds blij bent met je keuze.

Google translate kan soms voor verrassingen zorgen.Google Translate kan soms voor verrassingen zorgen.

2. Initialen

Let er ook even op dat de initialen niet zelf een woord vormen. Hanna Olivia Isa is misschien niet blij met hoe haar voornamen worden afgekort. En Willem Cornelis zou misschien ook een andere voornaam willen hebben gehad. Dit kan trouwens ook voor sommigen een reden zijn om het wél te doen!

Wouter Tobias Floris denkt wel eens Wouter Tobias Floris denkt wel eens “WTF? Wat dachten mijn ouders eigenlijk?”.

3. Combinatie van namen

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga van Radio 538 zoeken al jaren naar opmerkelijke voor- en achternaam combinaties (‘schaamnamen’). Denk aan Chris Mus (winnaar 2017), Roos Sein, Robin Hoet of Ali Jansie. Hoewel weinig mensen het erg lijken te vinden om zo’n bijzondere naam te hebben, is het wel iets om even goed over na te denken.

4. Modenamen

Toegegeven, bekende acteurs, actrices en andere artiesten dienen als grote inspiratiebron bij het kiezen van voornamen. Maar deze namen zijn wel een modeverschijnsel. Vraag je dus goed af of deze naam de komende decennia ook de tand des tijds kan doorstaan.

Je kunt beter naar een piraat vernoemd zijn, dan er net niet uitzien als een piraat.Je kunt beter naar een piraat vernoemd zijn, dan er net niet uitzien als een piraat.

5. Uitspraak

Je moet een voornaam goed kunnen uitspreken. Als je zelf al een paar keer struikelt over je tong met de uitspraak van je gekozen naam, overweeg dan een andere naam. Je zult begrijpen dat als jouw hummeltje zich later moet voorstellen, dat andere mensen deze naam mogelijk ook lastig vinden.

Een gemakkelijk te schrijven naam voorkomt vaak spellen.Een gemakkelijk te schrijven naam voorkomt vaak spellen.

Welke naam je ook kiest, kies vooral een naam die je leuk vindt. Het is het eerste cadeau dat je aan je kindje geeft.

 

Tips voor het kiezen van een origineel zwangerschapscadeau vind je hier!