Tips voor een verjaardagsfeestje


Op zoek naar tips voor een verjaardagsfeestje? Als je niet echt inspiratie hebt voor het (eerste) verjaardagsfeestje van jouw peuter, kleuter of schoolkind zit je hier goed! Echt wat leuks doen voor een onvergetelijke dag? Hier zijn onze tips voor een verjaardagsfeestje!

Dierentuin

Leuk en leerzaam: de dierentuin. Veel dierentuinen geven voorlichting over dieren; hun natuurlijke leefomgeving, het dieet, en het belang van het behoud van diersoorten. Freek Vonk is niet voor niets zo razend populair! Ook handig als je een klein huis hebt of geen rommel wilt maken.

Tips voor een verjaardagsfeestje: Hopelijk zijn er in de toekomst ook nog ijsberen buiten de dierentuin.Hopelijk zijn er in de toekomst ook nog ijsberen buiten de dierentuin.

(Binnen)speeltuin

Een binnenspeeltuin blijft een altijd een goede keuze, want kinderen kunnen zich wel een hele dag in een krijspaleis vermaken. Is het lekker weer? Dan is er vaak bij een wat grotere speeltuin een terrasje waar jij lekker van het weer kunt genieten. Goed bezig mama/papa!

Tips voor een verjaardagsfeestje: Lekker een dagje ravotten; een dagje plezier voor jong en oud!Lekker een dagje ravotten; een dagje plezier voor jong en oud!

Piñata maken

Deze rage is overgewaaid uit Mexico, maar piñata’s zijn een hit in Nederland. Eén van de leukste tips voor een verjaardagsfeestje en waarmee je elk partijtje tot een feest maakt! Snoep en slopen; een gouden combinatie voor de meeste kinderen!


Het maken van een piñata duurt alleen maar heel erg ontzettend lang.

Bezoek een kasteel

Is jouw kind een beetje avontuurlijk ingesteld? Ga terug naar de tijd van de ridders en bezoek met vriendjes en vriendinnetjes een kasteel! Veel kastelen stellen hun deuren open voor bezoekers en soms zijn er speciale mogelijkheden waarin een gids uitleg geeft over het kasteel. Niet zelden komt daar ook een prachtig spookverhaal bij kijken. Dit uitje is een feestje om niet snel te vergeten.

Tips voor een verjaardagsfeestje: Een beetje kasteel heeft tenminste een goed spookverhaal!Een beetje kasteel heeft tenminste een goed spookverhaal!

Themafeest

Verkleden en kinderen gaan goed samen, dus waarom geen themafeest? Met wat wc-rollen heb je in no-time een huis vol mummies. Heb je maskers, dan zijn de aliens geland in de tuin. Wat wat dacht je van spoorzoekertje door de buurt, verkleed als piraten? Ouders en kinderen hebben uren plezier, en wacht maar eens tot de verstopte schat gevonden wordt..!

Tips voor een verjaardagsfeestje: Een mooie hoed hoort bij een piraat, savvy?Een mooie hoed hoort bij een piraat, savvy?

Maak muziek

Een beetje een inkoppertje voor ons, maar veel instrumenten zijn in basis redelijk makkelijk te bespelen. Daar komt bij dat kinderliedjes vaak een eenvoudige opzet hebben. Dus als je zelf een beetje muzikaal bent aangelegd, heb je met (speelgoed)instrumenten in de kortste keren een heus jeugdorkest.

En wist je dat muziekmaken heel goed is voor de ontwikkeling van de hersenen?

Zelf eten maken

Leuk en leerzaam: maak met de kids zelf het eten. Een zelfgemaakte pizzabodem is zo in elkaar gedraaid en de kinderen kunnen hun eigen toppings kiezen. Peperoni, champignons, ananas: alles kan op een pizza. Of wat dacht je van eigen deeg aan een stok boven een vuurkorf (of barbecue) gaar bakken? Wedden dat ze dat nog nooit hebben gedaan? En als je minder tijd hebt, kun je ook altijd nog cupcakes versieren.

Tips voor een verjaardagsfeestje: Een pizza kun je zo gezond maken als je maar wilt!Een pizza kun je zo gezond maken als je maar wilt!

Inspiratie nodig voor een origineel verjaardagscadeau? Dat lees je hier!

Tips voor een verjaardagsfeestje

Zo zie je maar: het hoeft niet moeilijk te zijn om wat leuks te verzinnen voor een leuk feestje voor een onvergetelijke verjaardag. Deze tips voor een verjaardagsfeestje zijn voor elk wat wils, zoals geen rommel in thuis, lekker crea-bea zijn én geschikt voor een kleinere portemonnee. Alvast van harte gefeliciteerd!