Subtiele kerstnamen – Top 10


Wordt jouw kindje rond of met de kerst geboren? Of ben je gewoon gek op de feestdagen en de charme van de winter? Dan is het leuk om hem of haar een themanaam te geven. Maar de kans is groot dat je namen als Rudolph, Noëlle, Holly of Christmas een tikkeltje voor de hand liggend vindt. Toch zijn er genoeg subtiele kerstnamen voorhanden om uit te kiezen. Wat jouw reden ook is, met deze lijst heb jij keuze genoeg voor een kerstige naam!

1. Bing

Zoals in Bing Crosby (Crosby is trouwens ook een leuke naam!). Zijn versie van White Christmas is de meest verkochte kerstplaat aller tijden; naar schatting is deze wereldwijd meer dan 100 miljoen keer verkocht. Ook de gelijknamige film kan tot de  klassiekers gerekend worden.

Toch wel gezellig hè, een witte kerst?Toch wel gezellig hè, een witte kerst?

2. Natalia

De letterlijke betekenis van de naam Natalia is ‘geboren op Kerstmis’. Een uitstekende keuze dus voor als jouw dochtertje geboren wordt op 25 of 26 december.

3. Lou

Wie kent Cindy-Lou uit de kerstfilm The Grinch nog? Heidi Klum misschien wel, want zij heeft haar dochter Lou Sulola genoemd.

En toch probeert de Grinch het elk jaar opnieuw.En toch probeert de Grinch het elk jaar opnieuw.

4. Jack

“Jack Frost nipping at your nose..” kennen we uit The Christmas Song, (ook wel bekend onder Chestnuts roasting on an open fire of Merry Christmas to you) van Nat King Cole. Deze kerstige naam kerstnaam is een verwijzing naar het koude, winterse weer.

Jack Frost staat voor winterweer. Lekker sleeën!Jack Frost staat voor winterweer. Lekker sleeën!

5. Celyn

Waar Holly of Ivy de meer obvious keuzes zijn, is Celyn weer wat meer bijzonder. Deze naam komt uit het Welsh en betekent letterlijk hulst. Als dat er niet één in de categorie subtiele kerstnamen is..!

Hulst is niet echt een leuke naam, maar Celyn wel.Hulst is niet echt een leuke naam, maar Celyn wel.

6. Joy

Een naam die de hele kerstsfeer omvat. Het komt terug in kerstliedjes en omdat de naam letterlijk staat voor vreugde en blijdschap, vinden wij hem zeer geschikt!

7. Clement

Betekent letterlijk meevoelend. De naam is ook een verwijzing naar Clement Clarck Moore, want hij wordt als de schrijver van het kerstgedicht A Visit from St. Nicholas gezien. We kennen dit verhaal beter onder de titel The Night Before Christmas.

Bij een kerstnaam hoort natuurlijk een bijzonder en eigen liedje met naam! Zoek de naam van jouw kindje in de balk hierboven of vraag hem aan als hij er niet bij staat! Fijne kerstdagen!

8. Belle

Omdat je jouw dochter niet Jingle Bells gaat noemen. Belle is wel een lieflijk alternatief om naar het vrolijke kerstlied te verwijzen.

Jingle Bells kan niet als kindernaam, maar een kerstmanluier is op het randje.Jingle Bells kan niet als kindernaam, maar een kerstmanluier is op het randje.

9. Clara

De hoofdpersoon uit de kerstfilm Nutcracker. Het is een verfilming van het balletstuk De notenkraker welke gebaseerd is op het sprookje De notenkraker en de muizenkoning.

10. Jasper

De naam Jasper betekent schatbewaarder. Dit ligt helemaal in lijn met het klassieke kerstverhaal.

Het klassieke kerstverhaal.Het klassieke kerstverhaal.

Subtiele kerstnamen

Lang niet iedereen zal er voor kiezen, maar er zijn genoeg subtiele kerstnamen te bedenken. Een feestelijke verwijzing naar het moment van de geboorte van jouw kindje is dus gemakkelijk te maken. Heb jij jouw kindje een themanaam gegeven? Dan horen we graag van je op onze Facebook pagina!

 Lees hier onze tips voor kiezen van een babynaam!