Steden in Canada met een naam – Top 10


In Canada zijn er veel plaatsen die bestaan uit een voornaam. Vind je het leuk je kindje te vernoemen naar een plaats in Canada? Sla je slag met deze lijst!

1. Duncan

In British Columbia vinden we de stad Duncan, gelegen in het zuidelijke deel van Vancouver Island. Met iets meer dan twee vierkante kilometer oppervlakte, is het Canada’s kleinste stad. De stad is vernoemd naar William Chalmers Duncan, een van de kolonisten die hier, gedreven door de goudkoorts, in 1862 een nederzetting bouwde. Zijn zoon Kenneth werd in 1907 de eerste burgemeester van de naar zijn vader vernoemde stad.

De Canadese stad Vancouver heeft een Nederlands tintje en is vernoemd naar de George Vancouver wiens voorouders uit Coevorden (Van Coever) kwamen.De Canadese stad Vancouver (BC) is vernoemd naar de ‘ontdekker’ George Vancouver, wiens voorouders uit Coevorden (Van Coever) kwamen.

2. Barrie

De stad Barrie, nabij Toronto in de provincie Ontario, was in het begin een kleine verzameling huisjes en pakhuizen. Tijdens de Oorlog van 1812 werd Barrie een opslagplaats voor munitie en groeide aanzienlijk. In 1833 kreeg Barrie zijn huidige naam en werd vernoemd naar Sir Robert Barrie, een belangrijke marine bevelhebber in deze regio.

Did you know that we also offer personal songs in English? Check it out @ www.SongWithName.com!

3. Fredericton

De hoofdstad van de provincie New Brunswick is Fredericton. Deze regio werd al zeker 12.000 jaar bewoond voordat aan het eind van 17e eeuw de Europese ontdekkingsreizigers kwamen. Vanaf 1732 werd dit gebied permanent bewoond en Pointe-Sainte-Anne genoemd. Toen de stad in 1785 de hoofdstad van de provincie werd, werd de naam veranderd naar Fredericton (Frederick’s Town), een vernoeming naar Prince Frederick, de tweede zoon van de Britse koning George III.

4. Chandler

In Quebec vinden we de plaats Chandler. Het gebied is bewoond sinds 1729 en de stad kreeg in 1916 zijn definitieve naam Chandler. De plaats is vernoemd naar Percy Milton Chandler, die daar een papiermolen bouwde.

5. Charlottetown

De hoofdstad van de provincie Prince Edward Island is Charlottetown. In 1764 werd deze plek gekozen om de stad te bouwen en in 1765 verkozen tot hoofdstad. De stad is vernoemd naar Charlotte van Mecklenburg-Strelitz, vrouw van koning George III en beschermvrouwe van Johann Christian Bach en Wolfgang Amadeus Mozart.

Het mooie Prince Edward Island staat bekend om de roest-bruine stranden.Het mooie Prince Edward Island staat bekend om de roest-bruine stranden.

6. Elliot Lake

Elliot Lake, gelegen in Ontario, is in 1955 gesticht na de ontdekking van uranium in dit gebied. Binnen vijf jaar groeide deze stad uit tot de woonplaats van 25.000 mensen. Nu wonen er nog maar iets meer dan 10.000 mensen. Elliot Lake is vernoemd naar het gelijknamige meer waar het aan ligt.

7. Kimberley

In het zuid-oosten van British Columbia ligt Kimberley. in 1892 werden hier grote hoeveelheden zink en lood aangetroffen. Deze mijn werd de grootste zink/lood mijn ter wereld en was tot 2001 in gebruik. In 1896 kreeg deze plaats de naam Kimberley, want deze stad werd vernoemd naar de Kimberley mijn in Zuid-Afrika.

8. Brandon

Brandon is de op één na grootste stad in de provincie Manitoba, met bijna 50.000 inwoners (2016). De stad groeide snel met de bouw van de Canadian Pacific Railway, in het eind van de 19e eeuw. Brandon dankt zijn naam aan de nabijgelegen Brandon House, want dit was een een handelspost van de Hudson’s Bay Company.

Veel mensen zien dit voor zich wanneer ze denken aan Canada.Veel mensen zien dit voor zich wanneer ze denken aan Canada.

9. Joliette

In Quebec vinden we Joliette. Deze plaats is in 1823 gesticht onder de naam L’Industrie door (en later vernoemd naar) Barthélemy Joliette. Anno 2011 telde Joliette zo’n 20.000 inwoners.

10. Regina

Regina is de hoofdstad van de provincie Saskatchewan. Lang stond deze plek bekend onder de naam Pile-of-Bones, totdat Princess Louise deze plaats in 1882 de nieuwe naam Regina gaf. Dit was een eerbetoon haar moeder, koningin Victoria, want Regina is latijn voor koningin.

 

Namen Top 10 Canada (2017)

En nu we toch lekker Canadees bezig zijn, benieuwd welke namen in 2017 helemaal hot waren in Canada? Hier de Top 10 jongens- en meisjesnamen.

JongensnamenMeisjesnamen
1. Noah1. Olivia
2. Liam2. Emma
3. Jackson3. Charlotte
4. Lucas4. Sophia
5. Logan5. Aria
6. Benjamin6. Ava
7. Jacob7. Chloe
8. William8. Zoey
9. Oliver9. Abigail
10. James10. Amelia