Smoesjes om niet te slapen Top 10


NEE IK BEN NOG NIET MOE!!“. Grote kans dat je deze tekst, of andere smoesjes om niet te slapen, wel eens voorbij hoort komen. Waar sommige engeltjes in slaap vallen zodra ze hun bed zien, zijn er ook schatjes die het slapen nog even willen uitstellen. Wij hebben onderzoek gedaan naar de meest gebruikte smoesjes van kinderen om het slapen nog even voor zich uit te schuiven.

1. Ik kan niet slapen / ik ben niet moe

Het is nog niet eens nacht! Vooral in de zomermaanden een ijzersterk argument. Of; ik wil wel slapen, maar mijn benen zijn nog niet moe.

2. Ik heb honger / dorst

Mag ik nog een slokje water, want ik heb echt heule erge dorst. Nadeel is natuurlijk wel dat een luier of matrasje hier vaak niet op is berekend. Eén van de meest gehoorde smoesjes om niet te slapen.

Wat toevallig! Papa had ook net dorst!Wat toevallig! Papa had ook net dorst!

3. Het is te licht / te donker

Ten eerste is het te licht en ten tweede is het te donker. Heb je een mooi verduisteringsgordijn gekocht tegen het licht, is het nu weer te donker. Kortom, het is ook nooit goed.

Tijdens de zwangerschap zingen helpt om je kindje na de geboorte rustig te krijgen. Lees meer.

4. Ik heb pijn in/aan…

Ik heb pijn in mijn buik. Mijn hand doet pijn. Als ik zó lig, heb ik pijn aan mijn haar. Alles wat maar pijn kan doen, doet ook pijn. Logisch dus dat al deze enorme pijn ze uit hun slaap houdt.

5. Het is te warm / koud

Het is zó wárm. Nee, niet mijn pyjama uit, dan is het te koud. 

Toch fijn als je in het heetst van de strijd als de brandweer naar huis kan.Toch fijn als je in het heetst van de strijd als de brandweer naar huis kan.

6. Ik moet plassen

Ja, dat komt natuurlijk van dat slokje water.

7. Ik ben bang

Er zit een monster in/op/achter de kast en een krokodil onder mijn bed. Klopt. En zij slapen wel al.

Bang? Ligt er soms een gekke vent in je bed?Bang? Ligt er soms een gekke vent in je bed?

8. Ik moet je echt nog iets vertellen!

En het kan niet tot morgen wachten.

Tip! Geef een onvergetelijk zwangerschapskado waarmee elk kindje lekker gaat slapen! 🙂

9. Ik ben mijn knuffel kwijt

Teddy is kwijt. Maar hij ligt naast je. Oh ja. Mag Teddy nog een kus? Vooruit dan. Ja maar dan wil mijn lammetje ook een kus. Zucht. Okee. Popje mag er niet bij, zij moet uit bed. Ja hoor. Ah, dat is wel zielig, ze moet er weer in. Okee. Teddy is weer kwijt.

Okee, okee, waar heb je je knuffel voor het laatst gezien?Okee, okee, waar heb je je knuffel voor het laatst gezien?

10. Mag ik nog een verhaaltje / kusje / knuffel?

Ik vind je zo lief mama! Mag ik nog een kusje? Oh, papa heeft nog geen kus gekregen. Zullen we nog een slaapliedje zingen? Zelfs wij moeten toegeven dat dit wel één van de liefste smoesjes om niet te slapen is.