Over ons


Ons verhaal

Liedje Met Naam is bedacht en gemaakt door Mariëlle & Michel.

Mariëlle zingt al zolang ze kan praten. In haar tienerjaren volgende ze klassieke zangles en vermaakte ze volle zalen met karaoke. Later heeft ze in verscheidene musicals gezongen. In 2010 heeft ze in Amsterdam de jazz- en lichte muziek opleiding DJAM gevolgd. In recente jaren is ze ook gitaarlessen gaan volgen en schrijft ze graag eigen liedjes.

Michel heeft veel muzieklessen gevolgd. Begonnen als tiener met keyboards, later klassieke piano. Daar kwam ook gitaarles bij en later speelde hij voornamelijk basgitaar in bandjes. Daarbuiten weet hij ook goed zijn weg te vinden op een drumstel.

Deze combinatie werkt voor Liedje Met Naam heel goed, we zijn op deze manier in staat om (bijna) alles met zijn tweeën te doen!

Team LiedjeMetNaam.nl
Team LiedjeMetNaam.nl houdt naast muziek maken, ook erg van koekjes bakken in het weekend.

Morgen is er weer een nieuwe dag

In 2015 hebben wij het slaapliedje ‘Morgen is er weer een nieuwe dag’ geschreven. Onze zoon Elliot was hiervoor de aanleiding; hij had veel moeite met in slaap vallen en doorslapen. Om hem hierbij te kunnen helpen, hebben we dit slaapliedje geschreven om hem met een vertrouwd geluid in slaap te kunnen laten dommelen.

We kregen hier veel enthousiaste reacties op, met name ook veel mensen die zich herkenden in onze problematiek. Niet lang daarna zijn wij gestart met deze website in de hoop veel kindjes te kunnen helpen die het moeilijk vinden om in slaap te vallen. Inmiddels vind je al meer dan 1.600 verschillende namen op onze site!

Het is jouw verjaardag

Gaandeweg kregen wij regelmatig vraag naar een verjaardagsliedje. In 2018 zijn we daarom begonnen met het aanbieden van ons liedje ‘Het is jouw verjaardag‘. We wilden graag een vrolijk en eigentijds verjaardagsliedje maken, maar wel met de charme van traditionele liedjes.

Met dit liedje zijn we nog een stapje verder gegaan. We kregen te horen dat mensen dit liedje graag iemand cadeau wilden doen op CD. We hebben daarom een mooie grote XL verjaardagskaart gemaakt, met binnenin de CD met het verjaardagsliedje. Deze bieden we aan op onze site VerjaardagsliedjeMetNaamOpCD.nl.

Gepersonaliseerde Liedjes

Af en toe kregen we de vraag of we een geheel nieuwe en persoonlijke tekst wilden schrijven. Hiervoor zijn we begonnen met de website GepersonaliseerdeLiedjes.nl. De vertrouwde muziek, maar dan een liedje helemaal afgestemd op je persoonlijke wensen.

Volg ons!

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe liedjes of ander nieuws? Dan kun je ons volgen op Facebook, Twitter of Instagram. Je kunt je natuurlijk ook inschrijven voor onze mailing om zo niets te missen.

Mariëlle & Michel.

P.S. Wat leuke muziekdingen van ons van vroeger 🙂

‘The Frim-fram sauce’, door Jazz trio The Maple Leaves, gezongen door Mariëlle (2013).
Gelegenheidsduo Sunset Freeway (Mariëlle en Michel samen) (2009).