Wat is een origineel zwangerschapscadeau?


Je wilt iets leuks kopen als je vriendin, zus of collega zwanger is, en dan niet een standaard geurtje of rompertje. Daar komt iedereen al mee aanzetten. Een origineel zwangerschapscadeau voor mama hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Wij hebben voor je onderzocht wat helemaal hot is om vandaag de dag aan de aanstaande mama en papa te geven. Vergeet dus ook een kraamcadeau voor papa niet. We hopen dat je wat aan deze tips hebt!

Liedje met naam

Met stip op één: natúúrlijk een liedje met de eigen naam van het kindje. Het is niet alleen een heel origineel zwangerschapscadeau, het is ook nog eens heel leuk voor een kindje om te krijgen én heel leerzaam. Het kindje leert kennis maken met muziek (wat goed is voor de ontwikkeling van de hersenen), zijn/haar eigen naam herkennen én het stimuleert de creatieve en cognitieve ontwikkeling.

Bezig zijn met muziek is leuk voor ieder kindje.Bezig zijn met muziek is leuk voor ieder kindje.

Geef jij ook het slaapliedje cadeau? Zoek de naam van het kindje in de zoekbalk!

Hand- of voetafdruk

Er is bijna niets leuker dan een afdruk van een handje of voetje van de baby. Later kan je kindje dan ook zien hoe klein zijn eigen handjes en voetjes waren. Je kunt dit doen met (kindvriendelijke) verf op een klein canvas, een goedkoop zwangerschapscadeau kun je dus zelf maken. Ook zijn er pakketten verkrijgbaar om een afdruk in gips te maken van een handje of voetje. Een kado die een aanstaande vader zeker ook weet te waarderen!

Je kunt ook een afdruk in het zand maken, maar dat neemt zo lastig mee naar huis.Je kunt ook een afdruk in het zand maken, maar dat neemt zo lastig mee naar huis.

Tip: een Liedje Met Naam is ook als cadeaubon te bestellen. Zelfs als de naam van de baby nog een geheim is, steel jij de show op de babyshower!

Muziekdoosje

Onderzoek heeft uitgewezen dat het goed is voor kinderen om vroeg in aanraking te komen met muziek. Er zijn eigenschappen die zij dan beter of sneller ontwikkelen dan leeftijdsgenootjes. Bijvoorbeeld lezen en schrijven zullen ze dan sneller onder te knie hebben. Maar ook sociale vaardigheden en emoties op latere leeftijd zullen beter ontwikkeld zijn. Los daarvan is het makkelijk en fijn in slaap vallen met een muziekje. Behalve een slaapliedje, kan dit dus ook goed met een muziekdoosje.

Muziek is goed voor kinderen: hoe jonger ze beginnen, hoe beter.Muziek is goed voor kinderen: hoe jonger ze beginnen, hoe beter.

Gepersonaliseerd boek

Een bijzonder zwangerschapskado is dit zeker. Verschillende fabrikanten bieden een boek aan met een naam die je zelf kunt opgeven. Je kindje kan zich dan makkelijk verplaatsen in de hoofdpersoon en beleeft zo de avonturen uit het boek. Sommige boeken bevatten speurtochten naar letters, bij andere verhalen is het de held van het boek die de naam van het kindje heeft. Voor opa en oma ook leuk om voor te lezen.

Een boek met je eigen naam: kinderen houden er van.Een boek met je eigen naam: kinderen houden er van.

Fotolijst 12 maanden (zwangerschapscadeau)

Elke maand een foto maken van je kindje geeft na een jaar een leuk jaaroverzicht. Alleen al de foto’s maken is een leuke bezigheid om samen met je kersverse gezinnetje te doen. Na twaalf maanden foto’s maken zie je dat alle cliché’s wáár zijn: het gaat allemaal veel te snel. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog.

Niet elk kind is even fotogeniek.Niet elk kind is even fotogeniek.

Ook voor inspiratie voor een origineel verjaardagscadeau hebben we een blog geschreven!

Zwangerschapsketting

Een zwangerschapsketting (of bola) is een leuk cadeau voor de aanstaande moeder. Hoe het werkt: de moeder draagt de ketting op haar buik, waar een klein bolletje zorgt voor zacht, tinkelend geluid. De baby vindt dit een heerlijk geluid en herkent het ook na de geboorte nog. Wanneer je het aan zijn of haar wiegje hangt, waant de baby zich weer in de veilige, warme buik. Volgens de Mexicaanse traditie brengt zo’n ketting gezondheid en geluk aan moeder een kind; kat in het bakkie dus!

In Mexico weten ze goed wat voor geluk en gezondheid zorgt.In Mexico weten ze goed wat voor geluk en gezondheid zorgt.