Hoe vier je een verjaardag in tijden van corona?


Een verjaardag vieren met corona
Verjaardagen zijn veranderd sinds het uitbreken van corona.

Sinds het uitbreken van de coronacrisis zijn veel dingen veranderd. Dit geldt zeker ook voor verjaardagen. We hebben een selectie van onze nieuwsbrieflezers de vraag gesteld; Hoe vier je een verjaardag in tijden van corona?’.

Videobellen

Of je nu Facetime gebruikt, Zoom, Skype of via WhatsApp: videobellen heeft sinds het begin van de Covid-19 pandemie een enorme vlucht genomen. En niet alleen zakelijk; juist bij verjaardagen is het fijn om elkaar even te zien.

Tamara (29) licht toe; ‘Je kunt een verjaardag best gezellig maken met videobellen. Je ziet elkaar en lacht met elkaar; het gaat toch om het menselijke contact. Het niet kunnen knuffelen is wel een groot gemis.

Er zitten voor sommige mensen ook voordelen aan het videobellen. Joost (32) vertelde ons; ‘De verjaardag van goede vrienden ga ik wel heen. Maar ik vind het wel fijn dat ik niet naar de verplichte nummertjes moet van oud-tantes en achterneven. Even 5 minuten je gezicht laten zien is voldoende. Stiekem hoop ik dat dat zo blijft, haha.’

Buiten vieren

In het kader van goede ventilatie, worden verjaardagen ook buiten gevierd. Zeker in de zomermaanden is dat goed te doen.

Cristian (21): ‘De verjaardag van mijn beste maatje Thijs hebben we buiten in een park gevierd. Het was prachtig weer, lekker een barbecue mee en koelboxen met drankjes. Veel beter dan in een kring een kaasplankje doorgeven.’

Mathilde (25) vierde het verjaardagsfeest van haar vriend gewoon in de achtertuin; ‘Met partytenten en statafels kom je een heel eind. Ook hadden we een DJ booth gemaakt, waar de jongens voor DJ konden spelen. Het was een hele gezellige verjaardag!’

corona verjaardag bloemen bezorgen
Nee, ik ben niet van de postcodeloterij, maar kom u wel een fijne verjaardag wensen!

Tijdsvakken

Veel reacties die we ontvingen over hoe een verjaardag te vieren gedurende corona, betroffen het werken met tijdsvakken. Minder gezellig dan met een grote groep zijn, maar je kunt elkaar wel weer even zien.

Bart (45): ‘We hebben kinderen en die willen graag hun neefjes en nichtjes zien. Helaas kan het maar met weinig mensen tegelijk, maar de kids kunnen wel lekker met elkaar spelen.

Miranda (26) heeft helaas met onbegrip te maken gekregen; ‘Als kind van gescheiden ouders kreeg ik vooral commentaar waarom de ene niet bij die-en-die in de groep zat, en de ander wel. Dat is jammer, want het gaat om de verjaardag van een kindje.

De verjaardagsbus

Tot slot hebben we nog één bijzonder verhaal ontvangen van Bas en Simone (dank voor het insturen!).

Roy werd dit jaar 4 en we konden door de coronamaatregelen eigenlijk geen kant op. Drie mensen ontvangen, dat is toch geen leuke verjaardag? We hebben een busje gehuurd, deze volgehangen met slingers en ballonnen en wij zijn zelf bij alle familie op visite gegaan. Steeds een half uurtje en dan weer door. Wij zijn met zijn drieën, dus we konden overal terecht. We begonnen ‘s ochtends bij mijn zus en zwager, en hebben vervolgens per adres de meeste familie kunnen bezoeken. Nee, het is niet praktisch, maar Roy heeft de verjaardag van zijn leven gehad en dit blijft ons altijd bij.’

Hoe vier je een verjaardag in tijden van corona?

Mensen zijn creatief en vinden zo ieder hun eigen oplossing om een leuke verjaardag te beleven gedurende de corona pandemie. Wij hopen dat we snel door kunnen naar het nieuwe nieuwe normaal én dat dat erg op het oude normaal lijkt.