De leukste uniseks namen Top 10


Uniseks namen: sommige namen zijn leuk voor jongens én voor meisjes. Bovendien vinden veel ouders het leuk om een naam te kiezen die bij zowel een jongen als een meisje past. Zoek jij inspiratie voor uniseks namen? Dan is deze lijst voor jou!

Robin

Populair bij veel jonge ouders is de naam Robin. Vorig jaar werd deze naam gegeven aan 117 jongens en 124 meisjes. Met deze bijna fifty-fifty verdeling, is dit een echte uniseks naam bij uitstek!

Ook Batman kiest voor Robin.Ook Batman kiest voor Robin.

Noah

Dé populairste naam van 2017 was Noah. Hoewel deze variant gezien wordt als jongensnaam, is deze naam ook populair als meisjesnaam. Deze wordt dan echter geschreven als Noa. In 2017 werden 333 meisjes in Nederland Noa genoemd, goed voor plaats 33.

Pascal

Pascal is een krachtige naam, voor een jongen én een meisje. De vrouwelijke variant wordt dan meestal gespeld als Pascalle.

Anne

Er waren mooie baby’s bij, het maakt niet uit hij of zij, Anne. ♫ Vooral in Friesland vinden we Anne soms terug als jongensnaam, maar deze naam wordt toch het meest gegeven aan meisjes. Afgelopen jaar 66 keer.

Rene

Rene, Renee, of René: hoe je het ook schrijft, deze naam kun je zonder enige schaamte aan iedereen geven. Hoewel deze naam anno nu niet heel vaak meer wordt gegeven, hebben wel generaties mensen deze naam gekregen.

Rico is wel echt een jongensnaam, vinden wij.Rico is wel echt een jongensnaam, vinden wij.

Puk

Puk of Puck? Jongen of meisje? Doorgaans krijgen meisjes deze naam, waarbij Puck vaker wordt gekozen (193x) dan Puk (43x) in 2017.

Beau

Letterlijk een hele mooie naam en verkrijgbaar in de variaties Beau en Bo. Maar is er ook een duidelijke ‘jongens-beau’ en een ‘meisjes-beau’? Bij de Bo variant wel: vorig jaar werden 224 meisjes Bo genoemd, tegenover 44 jongens. In het geval van Beau slaat de wijzer licht uit naar jongens. Met 87 vernoemingen voor jongens en 68 voor meisjes, vinden wij het verschil marginaal.

Op zoek naar het leukste verjaardagscadeau? Lees deze blog: geschikt voor zowel jongens als meisjes!

Jamie

De naam Jamie is als jongensnaam populairder bij de jongens dan bij de meisjes. De alternatieve schrijfwijze, Jaimy werd vorig jaar even vaak aan jongens als aan meisjes gegeven, ongeveer 30 keer per geslacht.

Charlie

Pas sinds eind jaren ’80 populair in Nederland: Charlie. Deze naam begon als jongensnaam, maar is langzamerhand een van de wat populairdere uniseks namen geworden. Tegenwoordig (2017) wordt de naam zelfs vaker aan meisjes (122x) dan aan jongens (61x) gegeven.

Charlie en Robin. Maar wie is wie?Charlie en Robin. Maar wie is wie?

Bobby

Bobby, Bobbi of Bobbie: het is weer zo’n leuke naam waar je alle kanten mee uit kunt. De meest voorkomende variant is Bobbi: 82 meisjes werden vorig jaar zo genoemd.

We krijgen wel eens vragen over de juiste schrijfwijze van uniseks. Daarom houden wij de volgens de Van Dale juiste schrijfwijze aan, zoals ook uitgelegd op Wikipedia.