Bijzondere namen


Er worden veel bijzondere namen bedacht voor kinderen, maar gelukkig zijn er wel regels voor. In Nederland moet een naam aan twee voorwaarden voldoen. Zo mag een voornaam niet ‘ongepast zijn’. Ook mag de naam geen achternaam zijn die niet ook als voornaam gebruikelijk is.¬†Dit betekent echter niet dat het mensen er van weerhoudt om een bijzondere naam voor hun kind te kiezen. Hier tref je voornamen aan die wij heel bijzonder vinden, je zal deze dan ook niet snel aantreffen op onze site! ūüôā

Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116

Een hele po√ętische naam, maar je spreekt hem uit als Albin. Deze voornaam werd uit protest gegeven door Zweedse ouders die niet de intentie hadden om √ľberhaupt een naam voor hun zoon te kiezen. Toen de jongen 5 jaar was vond de Zweedse overheid het welletjes en dwong de ouders te kiezen. Zij kozen deze naam die ze zien als “een artistieke creatie” en omschrijven de naam als “een zwangere, expressionistische ontwikkeling”. Jaaa, ja.

Tja, wat rijmt er op Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116?Tja, wat rijmt er op Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116?

Talula Does The Hula From Hawaii

Klinkt niet ongezellig, maar een rechter in Nieuw-Zeeland vond het geen gepaste naam. Zeker niet omdat het meisje al negen jaar door het leven ging met deze naam en ermee werd gepest. De rechter ontzegde de ouders de voogdij, want hij vond dit kindermishandeling. Ze mocht zelf een nieuwe naam uitkiezen (die overigens niet bekend is gemaakt).

Wolfe+585, Senior

En dit is nog maar de korte versie. Zijn volledige naam van 786 tekens luidt;

Adolph Blaine Charles David Earl Frederick Gerald Hubert Irvin John Kenneth Lloyd Martin Nero Oliver Paul Quincy Randolph Sherman Thomas Uncas Victor William Xerxes Yancy Zeus Wolfe­schlegelstein­hausenberger­dorffvoraltern­waren­gewissenhaft­schaferswessen­schafewaren­wohlgepflege­und­sorgfaltigkeit­beschutzen­von­angreifen­durch­ihrraubgierigfeinde­welche­voraltern­zwolftausend­jahres­vorandieerscheinen­wander­ersteer­dem­enschderraumschiff­gebrauchlicht­als­sein­ursprung­von­kraftgestart­sein­lange­fahrt­hinzwischen­sternartigraum­auf­der­suchenach­diestern­welche­gehabt­bewohnbar­planeten­kreise­drehen­sich­und­wohin­der­neurasse­von­verstandigmen­schlichkeit­konnte­fortplanzen­und­sicher­freuen­anlebens­langlich­freude­und­ruhe­mit­nicht­ein­furcht­vor­angreifen­von­anderer­intelligent­geschopfs­von­hinzwischen­sternartigraum, Senior.

Het getal “585” in de korte uitvoering van zijn naam staat voor het aantal extra letters in zijn volledige achternaam. Oh, en zijn zoon heet¬†Hubert Blaine Wolfeschlegel¬≠stein¬≠hausen¬≠berger¬≠dorff, Jr. Ook mooi.

Alfonso de Borbón y Borbón

Staat bekend als de persoon met de meeste voornamen aller tijden. Alfonso is de absolute winnaar in het wedstrijdje ‘je kind naar zoveel mogelijk heiligen vernoemen’. Dit was populair in Spanje in de negentiende eeuw. Hij heeft maar liefst 88 voornamen, of 106 als je alle dubbele namen apart telt. Al zijn namen kun je teruglezen op zijn Wikipedia-pagina.

Tip: Wij hebben de origineelste verjaardagscadeaus verzameld. Dus als je nog inspiratie nodig hebt..!

Bijzondere namen in Nederland

Ook Bekende Nederlanders zijn een ster in het kiezen van bijzondere namen. Een bekend voorbeeld is actrice Angela Schijf, die haar kinderen de namen Mensje, Bloem en Zus gaf. Eddy Zoey noemde zijn zoon Fender. De zoon van Bart Chabot heet Splinter. En Vegas was de keuze van Afrojack voor zijn dochter.

Kan Bloem als voornaam? Ach, Roos en Madelief kunnen toch ook? bijzondere namenKan Bloem als voornaam? Ach, Roos en Madelief kunnen toch ook?

Toch zijn er ook ouders die wat meer de grens opzoeken. Zolang een naam maar aan de twee bovenstaande regels voldoet, mag bijna alles. Dit levert soms hele verrassende namen op. We hebben wat onderzoek gedaan en de meest merkwaardige namen hier verzameld.

Onze Top 5 van bijzondere namen in Nederland:

  1. Booth-y
  2. Dong-dong
  3. November-Rain
  4. She-Cutie
  5. Tietje-Trijntje

Al deze namen kun je terugvinden in de database van Het Meertens Instituut. Dit zijn dus échte namen!

 

Zoek je een liedje voor een kindje met zo’n bijzondere naam dat deze niet op onze site staat?
Vraag hem dan aan!